Reset je mindset: Leidinggeven gaat niet om jou!

Even iets over mindset …. Ik hoor leidinggevenden wel eens zeggen:

“Ik heb geen tijd voor al die 1-op-1 gesprekken”
Of: “Ik ben niet zo van de doelen….”
Of: “Ik heb niks met ……”

Maar weet je….het gáát helemaal niet om jou! Het maakt niet uit of doelen stellen iets voor jou is, of coachen, of aandacht geven, of aanspreken. Het gaat er niet om of jij je daar comfortabel bij voelt !

Als jouw medewerkers er maar bij gedijen. Als zij er maar door groeien. Als zij er maar beter door gaan functioneren….

En ja, natuurlijk heb je het druk. Natuurlijk ‘moet er ook nog gewoon gewerkt worden’. Heb je al zoveel op je bordje. Maar het mooie is….als je wél tijd maakt voor de zaken waar je medewerkers bij gedijen, dan wordt leidinggeven voor jou júist een stuk makkelijker, leuker en effectiever!

Reset je mindset: Leidinggeven gaat niet om jou!

Leidinggeven gaat niet om jou…. Waarmee ik zeker niet zeggen dat jij dingen moet doen die totaal tegen je waarden en je gevoel indruisen.

Maar als dát zo is, als de dingen die bij goed leidinggeven horen, écht niets voor jou zijn……neem dan ook de consequenties en vraag je oprecht af of een leidinggevende rol wél iets is voor jou.

Dus voor je weer zegt: “Ik heb geen tijd voor al die 1-op-1 gesprekken”, denk dan eens even verder. Hoe zal het jouw medewerker vooruit helpen als jij wél heldere doelen stelt? Hoe zal het jouw medewerker vooruit helpen als jij helpende gesprekken wél voert? En vind je dan nog steeds dat je er geen tijd voor moet maken?

Leidinggeven begínt wel bij jou!

Mocht je vinden dat je de dingen die bij goed leidinggeven horen, gewoon hebt te doen en hebt te leren, dan komt de volgende uitdaging.

Want waarom doe je ze niet?

  • Ik weet niet precies welke dingen eigenlijk bij goed leidinggeven horen.
  • Ik weet wel wat ik zou moeten doen, maar ik heb de vaardigheden nog niet allemaal in huis.
  • Ik heb de vaardigheden wel, maar op de één of andere manier pas ik ze toch niet toe.

Zoek het uit. En los het op. Want ja, leidinggeven begínt wel bij jou. En als jij leiding gaat geven op een manier die je medewerkers beter laat functioneren, dan wordt leidinggeven voor jou uiteindelijk zelfs effectiever, leuker en makkelijker….

Waar zit jouw eerstvolgende stap?

Weet je best wat je te doen hebt, heb je wel de vaardigheden, maar pas je ze niet toe en wil je dat wel? Dan helpt coaching voor leidinggevenden je daarbij verder.

Ken je, of heb je, de vaardigheden nog niet om het effectief te doen? Dan helpt het training- en coachingtraject je in de goede richting.

Weet je nog niet precies waar het zit bij jou, en wil je er wel verder mee komen? Maak dan nu een afspraak om er samen even over te sparren.


Verder praten of lezen? Plan een belafspraak of schrijf je in: