Leidinggeven gaat niet om jou!

leidinggeven mindset

Even iets over mindset …. Ik hoor leidinggevenden wel eens zeggen:

“Ik heb geen tijd voor al die 1-op-1 gesprekken”
Of: “Ik ben niet zo van de doelen….”
Of: “Ik heb niks met ……”

Maar weet je….het gáát helemaal niet om jou! Het maakt niet uit of doelen stellen iets voor jou is, of coachen, of aandacht geven, of aanspreken. Het gaat er niet om of jij je daar comfortabel bij voelt !

Als jouw medewerkers er maar bij gedijen. Als zij er maar door groeien. Als zij er maar beter door gaan functioneren….

Reset je mindset: Leidinggeven gaat niet om jou!

Leidinggeven gaat niet om jou…. Waarmee ik zeker niet zeggen dat jij dingen moet doen die totaal tegen je waarden en je gevoel indruisen. Maar als dat zo is, als de dingen die bij goed leidinggeven horen, écht niets voor jou zijn……neem dan ook de consequenties en vraag je oprecht af of een leidinggevende rol wél iets is voor jou.

Dus voor je weer zegt: “Ik heb geen tijd voor al die 1-op-1 gesprekken”, denk dan eens even verder. Hoe zal het jouw medewerker vooruit helpen als jij die gesprekken wél voert? En vind je dan nog steeds dat je er geen tijd voor moet maken?

Leidinggeven begínt wel bij jou!

Mocht je vinden dat je de dingen die bij goed leidinggeven horen, gewoon hebt te doen en hebt te leren, en druisen ze niet tegen je waarden in, dan komt de volgende uitdaging.

De uitdaging om tijd te máken, of om te onderzoeken wat het precies is dat jou tegenstaat aan doelen stellen. Of aan 1-op-1 gesprekken. Zoek het uit. En los het op.

Want ja, leidinggeven begínt wel bij jou. En als jij dan leiding gaat geven vanuit je eigen waarden, met als doel om je medewerkers beter te laten functioneren, dan wordt leidinggeven voor jou uiteindelijk zelfs effectiever, leuker en makkelijker….

Hoe denk jij hier over, wat roept dit op bij jou? Welke dingen die wél zouden bijdragen in je leidinggevende rol, doe jij nu niet, omdat ze “niet bij je passen”, omdat jij “zo niet bent”?

Ik ben benieuwd: Wat ga jij nu anders doen?

Verder praten?

  • Bel of mail Sandra Geelink (+31 6 11708375 | sandra@samennaarresultaat.nl) of
  • Plan direct een gratis verkenning via telefoon, Zoom, of Teams, in de agenda.