De 12 vragen van Gallup voor betrokken, bevlogen en tevreden medewerkers

12 vragen van gallupDe Gallup Q12 – oftewel de 12 vragen van Gallup –  is wereldwijd het meestgebruikte onderzoeksinstrument voor het meten van medewerkersbetrokkenheid.

Het is een survey met slechts 12 vragen. Het percentage dat uit deze meting komt, geeft een hoge voorspelbaarheid over bedrijfsresultaten als winstgevendheid, productiviteit, verloop van personeel en de service-perceptie door de klant.

Loop zelf eens door deze lijst en bedenk hoe jij je antwoorden zou geven. En vooral: Wat zou jij zelf kunnen doen om de score op iedere vraag hoger te maken?

Ben je zelf leidinggevende? Check deze lijst dan nog eens en bedenk hoe je medewerkers deze vragen zouden beantwoorden. En vooral: hoe jij er voor zou kunnen zorgen dat de antwoorden op deze vragen positiever worden.

De 12 vragen van Gallup voor medewerkersbetrokkenheid

 1. Ik weet wat van me verwacht wordt op het werk
 2. Ik heb de materialen en apparatuur die ik nodig heb om mijn werk goed te doen
 3. Op het werk heb ik de kans om wat ik het beste doe elke dag te doen
 4. In de laatste zeven dagen, kreeg ik erkenning of lof voor het doen van goed werk
 5. Mijn begeleider, of iemand op het werk, is betrokken bij mij als persoon
 6. Op het werk lijkt mijn mening te tellen
 7. Er is iemand op het werk die mijn ontwikkeling stimuleert
 8. De missie of het doel van mijn organisatie geeft me het gevoel dat mijn werk belangrijk is
 9. Mijn medewerkers of collega’s zijn toegewijd om een goede kwaliteit te leveren
 10. Ik heb een beste vriend op het werk
 11. In de afgelopen zes maanden heeft iemand met mij gesproken over mijn vooruitgang op het werk
 12. Het afgelopen jaar heb ik kansen gehad op het werk om te leren en te groeien

 


Weet je de antwoorden voor jouw team eigenlijk wel, en wil je zorgen dat ze beter worden? Dan maak je wellicht een flinke sprong voorwaarts met het traject “Leidinggeven in stijl”.

Heb je eigenlijk geen idee hoe je medewerkers deze 12 vragen van Gallup zouden beantwoorden en ben je op zoek naar een goede medewerkersbetrokkenheidsmeting, met opvolging om te verbeteren? Plan dan een kennismaking, dan weet je binnen 30 minuten hoe ik je hiermee verder kan helpen.


Verder praten of lezen? Plan een belafspraak of schrijf je in: