Workshop Communicatiestijlen / Social Styles

Eerst begrijpen, dan begrepen worden.

Workshop communicatiestijlenKen je dat? Dat je met sommige mensen direct op de zelfde golflengte lijkt te zitten en dat het bij anderen lijkt alsof jullie verschillende talen spreken?

In deze in-company workshop krijg je meer inzicht in je eigen communicatiestijl en in die van anderen. Zodat je sneller bij de ander op dezelfde golflengte kunt komen. Dat zorgt voor meer vertrouwen en sneller resultaat.

Live workshop

Hoe

In deze workshop krijg je herkenbare uitleg over de 4 communicatiestijlen volgens het model van Merrill & Reid. Je krijgt inzicht in je eigen stijl en wat dat voor jouw communicatie betekent.

Je leert de verschillende stijlen herkennen en krijgt de eerste handvatten zodat je respectvol af kunt stemmen op de communicatiestijl van een ander.

Vóór de workshop vraag ik je om 3-5 mensen in je omgeving een quick scan over jouw communicatiestijl in te laten vullen. Die vul je zelf ook in. Dit geeft je mooi inzicht in het verschil tussen hoe jij jezelf ziet en hoe anderen jou zien. Zodat je je stijl daarna nog beter in kunt zetten.

We werken in een kleine groep, voor optimale aandacht en ruimte voor iedere deelnemer. Je aandacht in deze workshop ligt vooral bij jezelf, en tegelijkertijd leer je van de overige deelnemers. Je neemt je eigen situatie mee.

Liever zelf aan de slag in je eigen tempo? Check dan de online training:

Wat

Na deze workshop heb je:

  • Kennisgemaakt met de 4 basis-communicatiestijlen en hoe je die bij een ander herkent.
  • Inzicht in je eigen communicatiestijl, je sterke kanten en je valkuilen
  • Handvatten om af te stemmen op de communicatiestijl van een ander vanuit jouw eigen stijl

De vaardigheden en de oefening die je in deze training opdoet, zul je direct kunnen toepassen in je dagelijkse werksituatie. Zodat communicatie makkelijker en effectiever wordt.

Voor wie

Deze in-company workshop is voor iedere leidinggevende, projectmanager of professional, die wil leren om vanuit zijn/haar eigen stijl, af te stemmen op de stijl van de ander. Met wederzijds respect en begrip, gebruik makend van elkaars sterke kanten.

  •  Deze workshop wordt ook gegeven als onderdeel van het traject Leidinggeven in stijl, dat je helpt om binnen korte tijd jezelf, je team en je aansturing in beeld te krijgen.

Ervaringen van klanten

Verder praten? Plan een telefonische of online afspraak met Sandra Geelink: