Leestip: The power of full engagement (Altijd scherp)

Het beheren van energie, in plaats van tijd, is de sleutel tot betere prestaties en persoonlijk welzijn.

We leven in een snelle en digitale tijd. We hebben haast en veel te doen. We proberen zoveel mogelijk in één dag te stoppen. Time management is niet langer een haalbare oplossing.

Zoals auteurs Jim Loehr en Tony Schwartz uitleggen in dit deze wereldwijde bestseller, is het beheren van energie, in plaats van tijd, de sleutel tot blijvende hoge prestaties, maar ook voor gezondheid, geluk en levensbalans.

The Power of Full Engagement (Nederlandse uitvoering: Altijd scherp)  is een heel praktische, wetenschappelijk onderbouwde benadering van het beter managen van onze energie, zowel op als naast het werk.

Die energie heb je te managen op 4 niveau’s: Fysiek, Emotioneel, Mentaal en Spiritueel. Veel van de principes worden geleend uit de topsport, waar altijd een balans te vinden is tussen hard trainen, voldoende rust en herstel inbouwen, en piekprestaties. Die juiste balans vinden kan in ons dagelijks leven vaak beter, op alle niveau’s.

Een krachtig punt van dit boek vind ik dat het geen one-size-fits-all aanpak geeft. Waar de focus voor de één juist ligt op het méér inzetten op fysieke belasting, is het voor een ander belangrijker om meer rust in te bouwen. Het gaat altijd om de balans. Hoe en wanneer je dat doet, is uniek voor jou.

Een ander punt dat mij uit dit boek enorm is bijgebleven, is de aandacht die er is voor onze beperkte hoeveelheid wilskracht en discipline. Wil je je gedrag veranderen, dan heb je daar niet genoeg aan. Dan heb je te zorgen dat je rituelen bouwt, die je ondersteunen om de voor jou betere balans tussen inspanning en rust te vinden.

Aanrader!


Verder praten of lezen? Plan een belafspraak of schrijf je in: