Het Kantelingsalfabet – gratis e-book

Gratis e-book

Het boek is gemaakt vanuit de gedachte “Verandering begint met delen”, zonder winstoogmerk. Als de eerste oplage (het “echte” boek kost € 7,49) verkocht is, wordt er € 1500,= geschonken aan een goed doel. Daarnaast wil het boek vooral inspireren, dus zoveel mogelijk mensen bereiken.

Het e-book is gratis!!

Je ontvangt deze als download als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van De Alfabetboeken: via deze link of stuur mij een e-mail op sandra@samennaarresultaat.nl onder vermelding van “Gratis e-book Kantelingsalfabet”.

Veel leesplezier, veel inspiratie en kantel lekker mee!

Het Kantelingsalfabet: Wát een mooi project en wat een prachtig boek is het geworden! Voor dit mooie project mocht ik het hoofdstuk “Resultaat” schrijven, dat je volledig via deze link kunt lezen.

Gouden vlokjes…

Begin dit jaar had ik met Richard van der Lee een gesprek over de mogelijkheid of ik zou gaan bloggen voor het forum  “InVerbinding” (toen nog “Century of Talent” geheten). Richard kende ik tot dat moment alleen nog online, vanwege verschillende artikelen die mij bijzonder aanspraken. In dat gesprek hadden we het onder andere over leiding geven, over hoe dat anders kan als je mensen individueel aanstuurt op datgene waar ze goed in zijn en wat ze belangrijk vinden.

Toen Richard zei: “Ik hoor zo’n bevlogenheid, wil jij niet meeschrijven aan het Kantelingsalfabet?”, hoefde ik niet heel lang na te denken. Ik hoorde het één van mijn trainers in mijn NLP opleiding bij NTINLP nog zó zeggen: “Grijp die kubieke centimeter kansjes, die gouden vlokjes: Eerst “ja” zeggen, en daarna bedenken hoe je het gaat regelen”….. Nadat ik “ja” gezegd had, vertelde Richard dat mijn hoofdstuk dan wel eind januari af moest zijn en dat ik nog kon kiezen uit de letters: F, J, N, Q, R, X, Y……..

SamennaarResultaatVlinderPersoonlijk

Ja, en dan ga je schrijven…….als niet-schrijver….. De eerste versie feitelijk correct, doch lang en statisch… De tweede al iets beter. En dan schrappen… en schrappen….en na feedback iets aanpassen. Totdat ik ‘m zelf voelde. Totdat het klopte, totdat het echt beschreef wat voor mij mijn persoonlijke kanteling was van “streven naar alsmaar beter worden” (en voor mezelf nooit goed genoeg), naar “mensen helpen zien dat ze er al toe doen”. Dat ze er het meest toe doen als ze doen wat ze zelf belangrijk vinden en graag willen. En wat dat betekent voor leiding geven.

Indrukwekkend

3 februari 2015: Schrijversbijeenkomst bij Seats2Meet in Amersfoort. Langzaam begint het te dagen wat hier gaande is. Voel ik bevestigd dat ik onderdeel ben van een “onderstroom”, dat er veel meer mensen zijn die voelen dat we een omslag maken. Van een ME-economy naar een WE-economy, zoals Arko van Brakel zegt. Of nog mooier: van belevenis naar betekenis. Op en na de schrijversbijeenkomst hoor en lees ik andere verhalen. Indrukwekkende verhalen.

Van Jette Vonk, die vertelt over het moment dat ze op haar 33e, moeder van een zoontje van net twee, te horen kreeg dat haar levensverwachting gemiddeld nog twee jaar was vanwege uitgezaaide borstkanker.

Van Marcel Kolder die vertelt over het moment dat “Mayim, mijn gehandicapte dochter, via haar spraakcomputer vertelde: “papa, ik heb je vandaag niet meer nodig, ik kan nu alles zelf, met mijn nieuwe elektrische rolstoel en mijn spraakcomputer. Ik ben niet meer gehandicapt.”.

Van Guido van de Wiel, die in zijn hoofdstuk “Xiexiewatjijnietziet” prachtig beschrijft hoe je perspectief je realiteit bepaalt.

Dit is het begin….

1 april 2015: De boeklancering bij Seats2Meat in Utrecht. Al die schrijvers, alle betrokkenen, alle energie, de inspiratie van Arko van Brakel op het podium. Trots om hieraan bij te hebben mogen dragen. Hier deel van te mogen uitmaken. En dit is nog maar het begin. Want het bevestigt ook mijn nieuwe pad. Het pad dat ik ingeslagen ben op mijn kantelmoment. Waarvan ik destijds geen idee had waar het toe zou leiden. En dat ik mocht beschrijven in een boek dat de aanzet wil geven om mensen te inspireren om het anders te doen. Zelf te doen. Te beginnen. Niet zweverig, niet op de barricades, geen revolutie. Maar het kan wel anders.

4 april 2015: Interview (volkomen onverwacht…) met RTV De Ronde Venen over het Kantelingsalfabet, samen met mede-auteurs Miranda Steenvoorden en Alexander Meijer. Zie het interview via de link hieronder

17 april 2015: Een deelnemer in mijn training verzucht: “Hebben jullie nou ook het idee, dat het met deze maatschappij wel iets minder “ik” mag….?”

Jaaaaa, het gebeurt!

Gratis e-book

Het boek is gemaakt vanuit de gedachte “Verandering begint met delen”, zonder winstoogmerk. Als de eerste oplage (het “echte” boek kost € 7,49) verkocht is, wordt er € 1500,= geschonken aan een goed doel. Daarnaast wil het boek vooral inspireren, dus zoveel mogelijk mensen bereiken.

Het e-book is gratis!!

Je ontvangt deze als download als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van De Alfabetboeken: via deze link of direct als e-pub als je mij een e-mail stuurt op sandra@samennaarresultaat.nl onder vermelding van “Gratis e-book Kantelingsalfabet”.

Veel leesplezier, veel inspiratie en kantel lekker mee!

Dit blog is geschreven door Sandra Geelink, mede-auteur van Het Kantelingsalfabet: Een unieke co-creatie van meer dan 100 auteurs, redacteuren en partners die, vanuit de gedachte ‘Verandering begint met delen’, binnen vier maanden samen een boek realiseerden met meer dan 90 hoofdstukken over kantelen.

Deelnemende auteurs zijn Arko van Brakel, Jan Rotmans, Henkjan Smits, Richard van der Lee, Sabine van Baal, Erwin Damhuis, Ingrid Bennink, Jette Vonk en vele anderen. De hoofdthema’s zijn; persoonlijk kantelen, samenleving, onderwijs en organisatievernieuwing. Dit unieke boek is op 1 april 2015 gelanceerd en is verkrijgbaar in de bookshop van De Alfabetboeken, via bol.com, via managementboek.nl en als levering door het Centraal Boekhuis via vele reguliere boekhandels !

Mijn hoofdstuk “Resultaat” kun je volledig via deze link lezen.