Wat zie je als je heel dicht bij een olifant staat?

Ken je dat? Dat even afstand nemen ineens helderheid brengt?

Ben je op je werk geconcentreerd bezig een vraagstuk op te lossen, een mailtje perfect te formuleren, een probleem op te lossen… en pas als je even naar het toilet gaat of een bakje koffie haalt, komt die geniale ingeving. Weet je ineens welke richting je op moet. Even afstand nemen dus:

“Als je te dicht bij een olifant staat, kun je niet zien dat het een olifant is…

Het is soms zo makkelijk je onder te dompelen in je taken. De dag voorbij te laten gaan met al je bezigheden en verplichtingen. De week voorbij te laten gaan. De maand…..

Even afstand nemen

Hoe vaak neem jij de tijd om even afstand te nemen van alles wat je doet en “moet”? Even pas op de plaats, kijken wat er nu is, en wat jij wilt?  Kijken of dat wat je doet, nog bijdraagt aan jouw doelen? Kijken of jouw doelen nog overeenkomen met de doelen van jouw organisatie?

Als je even afstand neemt, dan zie je het geheel. Dan zie je beter welke richting je op wilt. Daarna hou je je niet meer bezig met zaken die er niet toe doen. Dan zie je weer waarom dat wat je doet ertoe doet. Dat levert je bakken met energie en rust op!

Bovendien inspireer je andere mensen met jouw goede voorbeeld. Mensen volgen namelijk graag mensen die willen wat ze doen.

Als leidinggevende heb je een uitgelezen positie om andere mensen ook stil te laten staan bij wat zij zelf willen. Hoe draagt datgene dat zij graag doen, bij aan het resultaat van de organisatie? En hoe kun je dat nog vergroten? Hoe kun je dat nog meer aanspreken?

Wat is jouw waarom?

Hoe beter jij voor jezelf weet wat jouw “waarom” is, waarom jij doet wat je doet, hoe inspirerender je bent. Dus neem eens even afstand van die olifant:

Bedenk waar jij zelf je bed voor uitkomt, waar jij het allemaal voor doet en wat JIJ wilt dat jouw bijdrage is in je werk, je team, je organisatie. En ga dan weer aan de slag!


Verder praten?
  • Bel of mail Sandra Geelink (+31 6 11708375 | sandra@samennaarresultaat.nl) of
  • Plan direct een gratis verkenning via telefoon, Zoom, of Teams, in de agenda.