Leiderschapsgroei voor executives / senior managers

Heb jij als senior manager de impact die je wilt hebben? Op de organisatie en op de resultaten, op de cultuur, op collega’s, op medewerkers? En is dat dan ondanks, of dankzij het niveau van je leiderschapskwaliteiten? Hoe kun je daar nog meer mee bereiken?

Om krachtig leiding te kunnen geven aan anderen, moet je zelf stevig in je schoenen staan. Goed in je rol en in je vel zitten, en een goede aansluiting hebben bij medewerkers en organisatiedoelen.

Kijk hieronder voor meer informatie over de vorm die jou nu het beste past. Wil je daar eerst over sparren, plan dan gerust een belafspraak.


Executive Coaching voor senior managers

Heb jij als senior manager de impact die je wilt hebben? In dit traject krijg je de ruimte om te sparren en te ontwikkelen. Vanuit je eigen sterke basis, vanuit jouw visie van leiderschap, zorgen dat je de impact gaat hebben die je wilt hebben, zonder je door je eigen obstakels tegen te laten houden.  Lees verder


Stakeholder centered executive Coaching voor senior managers

Dit traject is voor senior managers met lef. Want niet jij, maar je stakeholders bepalen hoe succesvol jij bent als leidinggevende. In duidelijke fases, in een gestructureerd proces volgens de aanpak van Marshall Goldsmith, met meetbare resultaten, groei je in 9-12 maanden naar de leider die je wilt zijn. Met een meetbare en zichtbare gedragsverandering.  Lees verder


Eerst even sparren welke optie nu het beste past? Plan een belafspraak met Sandra Geelink: