E001 | Bouwen aan de relatie met je medewerkers | pdf

0.00

Artikelnummer: E001 Categorieën: ,

Beschrijving

Moeizame leidinggevende-medewerker relaties lijken op dit moment alleen maar nóg meer op scherp te komen staan.

Dat is lastig…….en tegelijkertijd is deze afstand ook een uitgelezen kans om de relatie te gaan verbeteren. Juíst omdat er afstand is, kun je je (weg van de frustratie en emotie) iets meer verdiepen in de ander. Proberen te ontdekken wat er nou echt aan de hand is. En wat je kunt doen om het te verbeteren. Zodat je straks wél weer een frisse start kunt maken.

Vaak spenderen we, als docenten, als ouders of als leidinggevenden, relatief veel tijd aan het corrigeren van dingen die niet goed gaan. Of aan het corrigeren van (het gedrag van) de ander.

Vaak zit daar dan ook nog een verongelijkte rechtvaardiging voor jezelf bij: “Ik wil ze toch juist iets leren / ik wil helpen / ik doe het toch voor hen…. en dan doen zij zo lastig!

Het concept “The peacemaking pyramid” uit het boek “Anatomy of peace” kan je hierbij helpen.  In plaats van te focussen op wat fout gaat, kunnen we kijken naar de niveaus die eronder liggen. En daar de verbetering te zoeken.

Lijk jij met iemand zo’n verstoorde (werk)relatie te hebben waarin je alles hebt geprobeerd, maar nog steeds niets voor elkaar krijgt?

Dan is deze pdf voor jou.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Andere suggesties…